• Image
  • Image

Landschaftpark (DE)

Vrijdag 10-1-2013 het Landschaftpark net voor zonsondergang bezocht op een koude heldere avond.

Het Landschaftspark is een openbaar park in Duisburg. Het middelpunt van het park wordt gevormd door een hoogovencomplex die in 1985 is stilgelegd. Het hoogovencomplex werd in 1902 door de “Rheinische Stahlwerke” gebouwd, en werd later overgenomen door de Thyssen-groep.

Tijdens de Tweede wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd, maar het werd in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn, en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht.

De meeste gebouwen in het park worden tegenwoordig voor recreatiedoeleinden gebruikt. Zo heeft men vanaf de voormalige hoogoven 5 een goed uitzicht over Duisburg en omstreken.

Deel deze foto rapportage op: