• Image
  • Image

Sinteranlage (DE)

De Sinteranlage is de voormalige staalfabriek Thyssenkrupp in het Duitse Roergebied. Ik weet nog dat ik als kind in de jaren 70 door het roergebied reed op weg naar de vakantiebestemming. In het roergebied stonk het naar roet en de zon was verdreven door de rook en allemaal grouwe huizen op de route. Als je in deze voormalige fabriek staat krijg je pas door wat deze fabrieken betekend hebben. Veel werkgelegenheid maar ook veel luchtvervuiling. Dat laatste is nog steeds duidelijk te zien aan de naastgelegen flatjes.

De fabriek heeft jaren leeg gestaan en weer en wind hadden hier vrij spel. Doorgeroeste vloeren en heel veel stalen constructies. Met de wind die door de kapotte en klapperende ramen waait geeft dit een spookachtige sfeer. We zijn er 2x geweest omdat het een inmens groot terrein was. Mega machines gevoed door een enorme hoogspanningsruimte. Voor wie van techniek houd een paradijs van vergane glorie. Waar je ook liep was het uitkijken omdat koper en staal dieven alles in de loop der jaren hebben meegenomen. Putdeksels waren allemaal weg en bergen met isolatie van gestript koper. De fabriek bestaat inmiddels niet meer. Met explosieven is alles in 2015 opgeblazen om te voorkomen dat hier nog meer ongelukken gebeuren. Voor die tijd was alles afgesloten met hekken en werdt het terrein bewaakt i.v.m. gevaar voor de enkeling die toch op het terrein kwam.

Deel deze foto rapportage op: