• Image
  • Image

Villa SG (IT)

Deze locatie heeft een glorieus verleden. Het werd gebouwd in het einde van de 19e eeuw en in het begin van de 20ste eeuw, in eigendom van een vereerde soldaat die in verschillende oorlogen veel respect heeft verleend voor zijn dappere acties. Toen hij hier woonde wilde hij iets doen voor zijn geliefde gemeenschap. De villa was omringd door grote vruchtbare gronden en de eigenaar kwam met het idee om de kinderen iets te leren over de landbouw. Hij begon met een avondschool waar kinderen kunnen leren hoe je boer wordt. Steeds meer kinderen kwamen naar de villa om deze te bezoeken en ook later wilden oudere mensen er meer over weten. Op een gegeven moment kwam het nieuws zelfs bij de Prins van Italië die de villa bezocht om de goede daden die de man deed met eigen ogen te zien.

Op een gegeven moment verdienden mensen minder door de landbouw en de jongeren werden minder en minder geïnteresseerd. Ze vertrokken uit de deze plaats om in de grote steden hun geluk te vinden.

Tegenwoordig is het gebouw verlaten. Droevig om te zien dat een plek als dit nu is vergeten, na al het goede werk dat hier is gedaan.

Bij aankomst zien we gelijk al dat dat het gebouw omringd is door een hoge muur met daar achter wilde bomen en struiken. Van verte is alleen het dak nog te zien. Daar staan we dan met voor ons een hoge muur van zeker 3 meter met geen enkele doorgang en daar achter een grote wildernis.

Gelukkig zijn we wel wat gewend en de muur trotseren we ook dit keer. Voor ons een hoog oerwoud vol met muggen en wat maar prikken wil. We zijn niet voor 1 gat te vangen dus je zelf inpakken en lopen door de “rimboe” tot we ineens voor de villa staan. Een deur staat op een kier en we kunnen zo naar binnen dus dat is makkelijk. Eerst het gebouw verkennen en dan onze apparatuur uit de rugtas en aan de slag. De hal is het meest bijzondere van het gebouw. Allemaal stoelen voor de ramen om te voorkomen dat ongenode gasten binnen komen. Volgens ons was dit lang geleden want het gebouw is door de jaren heen zo verstopt dat geen mens weet dat hier een villa staat met een hele geschiedenis. Tegen het einde van de middag zit onze reportage er op. Tijd om te zoeken naar een adres in de buurt om te overnachten. Gelukkig is het in mei al lang licht en kunnen we vanaf ons balkon nog even nagenieten van de ondergaande Italiaanse zon. Rest ons alleen nog te bepalen uit een lange lijst waar we de volgende dag heen gaan.

Deel deze foto rapportage op: