• Image

Red Cross (IT)

De Red Cross is een zeer indrukwekkende locatie. Het werd vroeger gebruikt als vakantie tehuis voor kinderen en het plafond in de kapel in het midden van het gebouw is versierd met een rood kruis. Toen we in de ruimte stonden waar alle bedden nog op 1 lijn stonden waren we verbaasd dat dit er na 35 jaar er nog zo goed bij staat. Alsof de tijd heeft stilgestaan!

Het gebouw ligt in een gebied op ongeveer 1100m boven de zeespiegel en is beroemd om zijn gezonde lucht. In dit gebied zijn meerdere van dit soort gebouwen gebouwd, die vaak in handen van verschillende religieuze ordes waren. In de zomer openden zij hun deuren voor kinderen en hun ouders die welkom waren om hun vakantie hier door te brengen.

Hoewel deze plek is gesloten in de jaren 1980 is de staat waarin het zich bevind nog bijzonder goed.

Op zondag na dat we een vervallen luxe villa hadden bezocht stond na de nodige loop- en klim werk in de ochtend de Red Cross in de middag op de planning. Vanaf de weg rij je er zo voorbij maar dank zij de tegenwoordige hulpmiddelen en de juiste coördinaten kwamen we er achter dat het boven op een berg ligt verborgen achter bomen en struiken waar we eerst doorheen moesten klimmen. Hier en daar kom je een hagedis tegen of een dikke spin maar dat is ook het enige wat hier rond loopt. Misschien een paar konijnen maar wij hebben ze niet gezien.

In 35 jaar staan er ondertussen heel wat wild opgegroeide berkenbomen (zelfs midden in de toiletruimtes). Niemand die zich er om bekommert. Het weer was mooi en het uitzicht op een meer was ook geen straf om hier een middag te zijn. Bij binnenkomst eerst maar oriënteren hoe het gebouw is ingedeeld. Gelukkig waren we alleen dus we konden ongestoord aan de slag. Soms kom je anderen tegen met de zelfde hobby.

Door alle struiken en bomen is het normaal behoorlijk donker maar door de zon wordt het een plaatje met de lichtinval. Aan het eind van de middag hebben we het meeste wel vastgelegd dus tijd om de auto weer op te zoeken. Door de struiken de berg weer af en als laatste over een hekwerk en we staan weer op de openbare weg. Een onvergetelijke dag/ middag gehad en tijd om wat te eten en een hotel te zoeken om weer bij te komen voor de volgende dag met avonturen.

Deel deze foto rapportage op: