• Image
  • Image

Mission to Mars

In 2018 hebben we deze verlaten basis ergens in Italië gevonden. Hij is nog uit de tijd van de koude oorlog. De schotels staan op een hele hoge berg aan de rand van de zee. De weg er naar toe is zeer slecht en haast onbegaanbaar. Hele stukken weg zijn van de berg afgezakt en meerdere keren denk je waar zijn we aan begonnen want je wil ook weer terug zijn voor het donker is. Lopen is haast niet te doen gezien de afstand dus dan maar de gok wagen met de auto. Onderweg kom je dan bijvoorbeeld een groep wilde paarden op de weg tegen die zich nergens aan storen en omgevallen bomen op de weg waar je net langs kan. Eenmaal op de basis is het doodse stilte tussen de enorme schotels. Alleen het ruisen van een koude wind hoor je dan. Helaas was het de hele middag mistig en koud op de berg maar volgens onze weerapp zou het rond 16.00 uur even wolken vrij zijn. Helaas dus niet dus wachten en hopen. Uiteindelijk hebben we rond 18.00 uur een half uur gehad om alles af te rennen en vast te leggen wat hier op de foto’s is vastgelegd. Er is natuurlijk meer te zien maar de schotels zijn wel indrukwekkend en immens groot. Na het foto’s maken inpakken en wegwezen want de weg terug was nog een hele onderneming. Het laatste stuk nog in de schemer lopen dwalen tot we eindelijk weer in de bewoonde wereld waren. Nu nog even een hotel zoeken en een dag vol avontuur was weer omgevlogen voor we het door hadden.

Deel deze foto rapportage op: